субота, 23 травня 2020 р.

Міжнародний день захисту дітей 2020

«Міжнародний день захисту дітей» (англ."International Children's Day")— святкується щорічно 1 червня. Був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.



У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей. Серед їхнього числа: конкурси з подарунками, концерти, всілякі виставкові та пізнавальні заходи.

HELLO!!! Вихованці НХК "Україночка" передають всім привіти та запрошують вас завітати на ПЛАНЕТУ ДИТИНСТВА.
Гарний настрій гарантуємо. З днем захисту дітей 2020
Групи основного рівня першийрік навчання та другий рік навчання.

Вихованці вищого рівня навчання пропонують фото челендж 

"Миттєвості нашого дитинства"


#деньзахистудітей2020 фото челендж від вихованців основного рівня 4 рік 



четвер, 21 травня 2020 р.

День Вишиванки 2020



У День вишиванки традиційний український одяг надягають тисячі людей не лише в нашій країні, а по всьому світу.
День вишиванки в Україні відзначається в третій четвер травня. У 2020 році свято припадає на 21 травня. Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” та прийшли на заняття одного дня у традиційному українському одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів та викладачів вишу, але згодом свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також охочі 
підтримати Україну.


НХК "Україночка" вітає з Днем Вишиванки


Вихованці основного рівня груп першого та другого років навчання долучилися до челенджу "Одягни Вишиванку". Прийняли участь 38 дітей з двох груп.



Вихованці  груп основного рівня 4 рік навчання та вищий рівень навчання прийняли участь в обласній акції Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної адміністрації #дефілеувишиванці.


неділя, 17 травня 2020 р.

15.05.20 онлайн заняття(основний рівень 1 рік навчання)

16.05.20 було проведено онлайн заняття через відео-зв'язок в Viber з кожною дитиною окремо по 20 хвилин (на зв'язок вийшли 18 вихованців). Під час заняття були вивчені нові рухи.
 

 
 



Також підчас заняття було повторені рухи гуцульського танцю.