пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

дистанційні заняття 16.04.21


 Початковий рівень 2 р.н
Тема: Малюнок танцю, зміна малюнків підчас заняття.

Конференція на платформі zoom.
Фото:


Основний рівень 2 р.н

Тема: Основні рухи італійського народного танцю "Тарантела".




Тарантела (Tarantella) - запальний енергійний танець, популярний в південній італії, особливо в Калабрії і на Сицилії, хоча класичним варіантом вважається неаполітанська тарантела.  За однією з версій назва танцю походить від назви італійського міста Таранто.   

Інші легенди свідчать, що в 14-15 століттях в південних областях Італії поблизу міста Таранто тарантули розплодилися і покусали жінок. Покусані були, зрозуміло, тільки простолюдинки, що працювали в полі. Під дією отрути тарантулів бідні жінки захворіли тарантізмом (тарантізм - медичний термін, так позначається одна з форм істеричного поведінки). Подейкували про справжню епідемію. Був запропонований метод лікування впадали в транс за допомогою танцю. Музиканти оточували жінку і грали музику в швидкому темпі, змушуючи хвору танцювати. Іноді такий танець називали танцем павука.

Є також версія, що за старих часів від наслідків укусу тарантулом, яких в південній Італії предостатньо і сьогодні, позбувалися за допомогою рясного потовиділення. Танець до сьомого поту і був тарантела. Мандрівні музиканти завжди були готові підійти на допомогу вкушеній павуком. На допомогу поспішали також всі, хто опинився поруч. Так танець став парним і груповим.

Тарантела сподобалася і благородним синьорам. У 17 столітті тарантелу стали танцювати навіть на балах. На той час і епідемія тарантізма припинилася



Відео з поясненням теми заняття:



По наступному посиланню-музика для вправ (акомпаніатор Тетяна Володимірівна):
Конференція на платформі zoom.
Фото:



Основний рівень 3 р.н

Тема: Польський народний танець "Краков'як".





Веселий польський танець краков’як танцюють і професіонали, і аматори вже майже шість століть. І не дивлячись на свій солідний вік, актуальності він не втрачає!

Польський народний танець краков’як (krakowiak) з’явився серед жителів Краківського воєводства в XIV столітті. Спочатку його танцювали тільки чоловіки, а пізніше він став парним танцем. Природно, костюми для танцю краков’як відповідають краківському польському народному костюму.
Хлопці найчастіше одягають білі сорочки з маленькими закритими комірцями і широкими довгими рукавами на обшлагах, білі в червону смужку штани, заправлені в чорні чобітки, сині камзоли без рукавів, пояси з жовтого пазумента з прикрасами і червоні конфедератки з невеликим павиним пір’ям.

Дівчата вбираються в білі блузи з широкими короткими рукавами і оборками на комірі, широкі квітчасті спідниці в зборку, білі вишиті фартухи, короткі червоні безрукавки і «корони» з строкатими стрічками ззаду і червоне намисто.
Краков’як був популярний в шляхетському середовищі, а в XIX — початку XX столітті став також і бальним танцем. Як і полонез, краков’як мав урочистий характер військового ходи і називався «великим танцем»

Народно-сценічний варіант краков’як виповнюється парами на рахунок 2/4, але часто в нього включають загальні фігури (коло, зірка, та ін.). Рухи танцю в більшості побудовані на різних стрибках, виконуються вони легко і пластично

По наступному посиланню-музика для вправ (акомпаніатор Тетяна Володимірівна):


https://youtu.be/Avg0UNQs0Ig

Конференція на платформі zoom.
Фото:

Вищий рівень 2 р.н

Тема: Оберти на середені зала "обертас"

Конференція на платформі zoom.

Фото:





середу, 14 квітня 2021 р.

дистанційні заняття 14.04.21


 Основний рівень 3 р.н

Тема: Оберти на середені зала,поєднання з іншими рухами.

https://youtu.be/jm5V8xgMgS0

Конференція на платформі zoom.
Фото:


Основний рівень 5 р.н

Тема: Народна хореографія, комбінація ліричного характеру.

вівторок, 13 квітня 2021 р.

13.04 Всесвітній день "Рок-н-ролу!"


Всесвітній день рок-н-ролу (World Rock-n-roll Day) – свято однодумців, для яких рок-н-рол став не тільки музикою, а стилем і способом життя.

В середині 20 століття, невдовзі після Другої світової війни, люди прагнули до спокою і розміреного життя. Потрясінь ніхто не хотів. Відображенням суспільних настроїв була музика того періоду – спокійна і сентиментальна, з солодкоголосим вокалом. На офіційному музичному Олімпі США просувалася ідея захистити культуру білих від дикої культури чорних і створити добропорядний спосіб респектабельного американця. Поряд з офіційною музикою, в Америці жила і зовсім інша – гучна, ритмічна, повна життя – ритм-енд-блюз. Одного вечора диск-жокей радіостанції Клівленда Алан Фрід узяв на себе сміливість «прокрутити» в ефірі записи в стилі ритм-енд-блюзу. А щоб не шокувати «білу» публіку, придумав йому іншу назву – «рок-н-рол». Завдяки Алану Фріду, замаскований ритм-енд-блюз зазвучав на повну силу, ставши доступним всім, незалежно від кольору шкіри.

Першою зіркою рок-н-ролу серед білих виконавців став співак гітарист Білл Хейлі. Його коктейль з ритм-енд-блюзу, кантрі і вуличного сленгу мав приголомшливий успіх. Серед засновників напряму був і легендарний Елвіс Преслі, який став кумиром підлітків і молоді. Його стиль одягу, манери і рухи ставали прикладом для наслідування.

На початку 1960-х з’явився новий стиль в рок-н-ролі – поп-рок. Четвірка Ліверпуля своїми композиціями запустила в світ епідемію «бітломанії». У 1964 році з’явилися «Rolling Stones», що відрізнялися швидким, потужним і технічним звуком.

В репертуарі народного художнього колективу хореографічного гуртка "Україночка" на основному рівні навчання також існує постановка танцю "Рок-н-рол".Цей танець неоднарозово отримував призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах та фестивалях.

Відео з нашим танцем:

https://youtu.be/l8kkQiLuKzA


https://youtu.be/JMMvdKtrQbA



понеділок, 12 квітня 2021 р.

дистанційні заняття 12.04.2021


 Початковий рівень 2 р.н
Тема: Сучасні рухи до танцю .


Конференція на платформі zoom.
Фото:

Основний рівень 2 р.н

Тема: Італійськи народні танці.

Італійський народний танець протягом століть був невід'ємною частиною італійськоїкультури. Танець був безперервної стрічкою італійської життя.
Гальярда (Gagliarda) - в перекладі «веселий» - вважається найстарішим танцем в Італії.Гальярдо виконували в парі або соло. Основними рихами танцю є скачки і комбінація п'яти па.
Згодом Гальярда придбала звичайну манірність придворних танців, стала повільної.Після Італії цей танець набув поширення в інших країнах західної Європи. Гальярда була улюбленим танцем англійської королеви Єлизавети I, і незважаючи на швидкість темпу, вона танцювала його і в немолоді роки.

https://youtu.be/w_NbCnm0rdE


Тарантела (Tarantella) - запальний енергійний танець, популярний в південній італії, особливо в Калабрії і на Сицилії, хоча класичним варіантом вважається неаполітанськатарантела. За однією з версій назва танцю походить від назвиіталійського міста Таранто. Згідно з іншою легендою, тарантела була способом вилікуватися від божевілля,викликаного укусом тарантула - «тарантізма». Швидкий темп, скачки танцю нібито допомагали розганяти кров і протидіяти отрути павука.

https://youtu.be/9POXYWLcvYI


https://youtu.be/DOrLxKj13a0


Піцціка (Pizzica) - один з видів тарантели, родом з Саленто, широко поширена в Апулії,Базиликате і Калабрії. Так і тарантелу, піцціка танцюють в колі,супроводжують жестикуляцією рук і різкими поворотами.Але на відміну від тарантели, піцціку виконують тільки дуетом.

https://youtu.be/mEVB_QAtgwI


Конференція на платформі zoom.

Фото:

Основний рівень 3 р.н

Тема: Стиль hip hop.

Розігрів:


Вправи на повторення:



Конференція на платформі zoom.
Відео:


Фото:

Вищий рівень 2 р.н

Тема: Теоретичний матеріал для підготовки випускного тестування.

Українськи видатні хореографи(інформація на сайті всеосвіти):

https://vseosvita.ua/library/ukrainski-vidatni-horeografi-riznih-rokiv-226648.html

Сучасні відомі хореографи.



Раду Віталійович Поклітару – доцент,заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України ім.Т.Г.Шевченка, народний артист Молдови, художній керівник театру «Київ модерн-балет». Відомий європейський хореограф, автор величезної кількості хореографічних мініатюр та кількох десятків вистав, прем’єри яких відбулися на сценах Большого театру (Росія, Москва), Большого театру (Білорусь, Мінськ), Національного театру опери та балету (Латвія, Рига), Національної опери України (м. Київ). Вистави Р. Поклітару були показані на міжнародних музичних фестивалях та гастролях Великобританії, Франції, США, Нідерландів. Переможець численних міжнародних конкурсів у номінації «Хореограф». Викладає дисципліну «Мистецтво балетмейстера».

Екатери́на И́горевна Ку́хар[1] (род. 18 января 1982Киев) — украинская прима-балерина Национального Академического театра Оперы и Балета Украины имени Т. Г. Шевченко (с 1999 г.), Заслуженная артистка Украины (2012)[2]Народная артистка Украины (2018)

Більше інформації можна дізнатися по наступному посиланню:

https://stuki-druki.com/authors/kuhar-ekaterina.php

Конференція на платформі zoom.

Фото: